De Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen SKOV
skov.png

Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV) zet zich in om kinderen met kanker gewoon een leuke vakantieweek of fijne dag te geven. Om even bij te tanken, positieve inspiratie op te doen en met frisse energie weer verder te kunnen. En de SKOV zorgt er tegelijkertijd voor, dat ouders even kunnen ontspannen. In 1985 is de stichting opgericht door K. DONKERVOORT, mevrouw M.C. SICKINGHE-VAN EEGHEN en prof. dr. P.A. VOÛTE. Elk jaar organiseert de stichting voor 200 kinderen een vakantieweek en voor 350 gezinnen een uitstapje. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door enthousiaste, professionele vrijwilligers. En natuurlijk ook door sponsoring van bedrijven en particulieren. Er zijn altijd ervaren begeleiders en medische ondersteuning. De SKOV heeft ook contacten met de ‘Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker’ en de stichting ‘Gaandeweg’.

Enkele activiteiten die per jaar georganiseerd worden:

Winterkolder
Voor jongeren tussen 10 –20 jaar. Skikamp speciaal voor diegenen met een arm- of beenamputatie of die een behandeling voor een hersentumor hebben gehad.

Zie Zo Zomer Zooi
Voor kinderen van 6-16 jaar. Een week verblijven in een vakantiehuis, waarvanuit allerlei activiteiten worden georganiseerd. Er is een grote groep deskundigen aanwezig waardoor intensieve begeleiding mogelijk is, ook als je niet fit genoeg bent om met alle activiteiten mee te doen.

Zuiderzeevaart
Voor jongeren van 14-18 jaar. Een week varen met zeewaardige Zuiderzeeschepen. Rolstoel, krukken of een prothese geen bezwaar, iedereen kan mee!

Zomerzotheid
Voor kinderen van 11-16 jaar. Een week zeilkamp in Friesland. In elke fase van de behandeling kun je mee. Ook als je veel verzorging en begeleiding nodig hebt.

Herfstherrie
Voor jongeren van 12-18 jaar. Een week raften, paardrijden, boogschietenen spectaculaire grotten. Het hebben van een beperking is geen probleem. Je moet wel een redelijke conditie hebben, want de activiteiten zijn inspannend.1

<<Vorige>>

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License