KiKa
KiKa.gif

Kika (Kinderen Kankervrij) is een organisatie in Nederland die fondsen werft, om zeven kinderkankercentra in Nederland ten goede te komen. Namelijk de volgende:
- Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam
- UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek
- Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden
- UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen
- ErasmusMC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam
- VU medisch centrum in Amsterdam
- Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht

Het doel is dus: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.
Meer specifiek streeft KiKa naar:
1. Verhoging van de genezingskans.
2. Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk).
3. Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).

Website: http://www.kika.nl

Over de website:

De website heeft een simpele en goede opbouw. Bovenaan kan je bij ‘Nieuws’ meer te weten komen over acties en evenementen rond Kika. Ook kan je bij ‘Organisatie’ meer te weten komen, hoe Kika is ontstaan en wat hun doelstellingen zijn. Bij ‘Onderzoek’ kan je de verschillende onderzoeken lezen die men heeft gevoerd over 4 jaar. Bij ’Steun Kika’ kan je een donatie doen. ‘Kika’ vrienden’ is een onderdeeltje waarbij je de ‘onmisbare krachten’ kan zien die bv. donaties hebben gedaan. Bij ‘vragen’ staan er verschillende vragen opgesteld die eventueel een antwoord bieden die je nodig hebt. De contactgegevens staan onder het deeltje ‘Contact’.
Op de website staat ook heel wat reclame en logo’s. Via een zoekmachine kan je gemakkelijk opzoek gaan naar specifieke woorden op de website.1

<<Vorige>>

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License